ESTRENEM EL NOU CLIP DE ROCK KILLS

02-09-2014

Albert

Categories: Rock Kills | Comenta

GERARD QUINTANA I XARIM ARESTÉ A L’ALTAVEU

02-09-2014

Albert

1393611019716

Gerard Quintana i Xarim Aresté substitueixen a última hora Jacco Gardner en la programació de dissabte al festival Altaveu 2014

Categories: Altaveu | Comenta

AQUESTS SÓN ELS GUANYADORS DELS PREMIS ALTAVEU 2014

01-09-2014

Albert

granada-concierto

Com cada any, L’ALTAVEU, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, reconeix a artistes, entitats i trajectòries amb els seus ja referents Premis Atlaveu.

El Jurat format per músics, periodistes i professionals del món de la música i l’organització del Festival ha decidit atorgar els Premis Altaveu 2014 a:

SÍLVIA PÉREZ CRUZ & REFREE – “GRANADA” 
Un premi a una obra majúscula, profunda i arriscada. Amb un enfoc totalment contemporani, el disc “Granada” és una aventura artística valenta que partint d’un cançoner heterogeni aconsegueix eixamplar els límits de les músiques d’autor al temps que ens ofereix camins expressius i sonoritats mai abans explorades

ZA!
Per la seva agosarada proposta situada més enllà dels límits dels gèneres musicals ordinaris, ja sigui rock, jazz o avantguarda, sense complexos, amb subtils accents irònics i efectes catàrtics. Amb el seu quart disc, ‘Wanananai’, el duet integrat per Papa duPau i Spazzfrica Ehd ha fet un pas ferm en la construcció d’una nova música tribal, frenètica i exploradora, per al segle XXI.

ANÍMIC
En l’última dècada, aquest interessant col·lectiu ha creat des de Collbató una música plena de bellesa i tensió, cançons transcendentals i amb una gran capacitat d’evocació que apel·len a la llum i a la foscor de l’ànima.

ORQUESTRA PLATERIA
L’Orquestra Plateria ha revolucionat la música popular de festes majors a Catalunya dels darrers 40 anys, fent ballar tothom als envelats amb un repertori de salsa i música llatina, a més de peces pròpies. Des del Cap d’Any de 1975, al Zeleste, el seu ritme ha influenciat com ningú altre la música de ball amb una innovadora manera de tocar i cantar respecte a les formacions dels anys 40 i 50. Manel Joseph i companyia han liderat un conjunt que ha escrit la banda sonora més festiva des que el poble va recuperar els carrers per fer-hi vida.

LA PEGATINA
Amb deu anys de trajectòria i quatre cds editats, són un dels grups catalans més internacionals. Han recorregut vint països i tres continents amb la seva peculiar essència festiva a cada concert . Hereus de la música ballable i desacomplexada practicada al carrer i a les places durant les revetlles, han creat un projecte artístic en què cohabiten l’esperit de la rumba, el reggae, el rock, el hip hop i la filosofia més canalla juntament amb les noves formes de difondre els sons a través de la xarxa i de les eines 2.0.

BLUES & RITMES
Pels 25 anys d’un festival que s’ha guanyat, any rere any, el respecte dels aficionats i dels amants de les músiques d’arrel del planeta. Per l’encert d’una programació que ha
portat per primera vegada al nostre país artistes llegendaris que són uns referents en la història de la música. I per ser un festival pioner a casa nostra en el gènere del blues
internacional que alhora ha obert la porta als artistes que practiquen tota mena d’estils de música d’arreu del món.

PREMI DE LLETRA: NORD 
D’una manera poètica i amb imatges de gran força evocadora, “Nord”, del grup Patch, aplega a dins seu diverses lectures i significats que ens aboquen al món dels sentiments i de les relacions i giren en tots els casos al voltant de la necessitat  de trobar un nord afectiu.

Categories: Altaveu | Comenta

US PRESENTEM EL CARTELL DE L’ALTAVEU 2014

28-07-2014

Albert

unnamed (2)

Categories: Altaveu | Comenta

ÚLTIMA SETMANA DE CONCERTS ALS JARDINS DEL TEATRE GREC

28-07-2014

Albert

Guillem RomaÈric Vinaixa

Categories: Èric Vinaixa | Comenta

CONCERTS DE LA SETMANA ALS JARDINS DEL TEATRE GREC

22-07-2014

Albert

Renaldo & ClaraMaria RodésCaÏm Riba

Categories: General | Comenta

LAETITIA SADIER INICIARÀ LA SEVA GIRA AL FESTIVAL ALTAVEU

22-07-2014

Albert

unnamed (1)

Nuevo disco y gira europea de Laetitia Sadier

Su nuevo disco se publicará en Septiembre via Drag City, y lo presentará en una gira europea con varias paradas en nuestro país

Laetitia Sadier es una sospechosa habitual en la alta aristocracia musical de las últimas décadas. Desde que, jovencísima, emergiera a los mandos de Stereolab, y mientras ejercía de certera alquimista al frente de tan ilustre escuadra, prestó sus servicios a BlurLunaThe High Llamas, Atlas Sound Mouse on Mars, convirtiéndose en la voz de cabecera de la plana mayor de una generación de melómanos.
También paralelamente daba sus primeros pasos en solitario camuflada tras el seudónimo Monade, pero fue tras la disolución de Stereolab cuando, valiente, decidió saltar sin red e iniciar una fructífera carrera bajo su propio nombre. En septiembre la misma dará un nuevo fruto, un tercer disco titulado Something Shine (Drag City, 2014) con el que constatará lo que sus dos precedentes sugerían: la personal coctelera de pop, bossa nova, kraut, psicodelia, que hizo únicos a Stereolab debía mucho al talento de la francesa.

La caligrafía de Sadier ahonda, igualmente, en los dos importantes principios que sirvieron como germen a su anterior grupo, la sana combinación de experimentación y accesibilidad de la que hacían gala, y lo que resulta más encomiable en los tiempos que nos ha tocado vivir, una beligerante actitud crítica hacia el sistema. No en vano, este Something Shine se gestó inspirado por La sociedad del espectáculo, la recomendable obra del situacionista francés Guy Debord.
El indicio de que esta obra de orfebrería pop es el paso más personal y reflexivo de nuestra protagonista se confirma con varios detalles más: el largo proceso de gestación del trabajo, el papel de productora que se autoimpone (todo un descubrimiento), la participación activa de la que hasta ahora venía siendo su banda de directo, el francés Emmanuel Mario, y el español Xavi Muñoz (Dorian Wood,Daniel JohnstonA Veces CiclónAlberto Montero…), y ante todo una excelente colección de canciones en las que inmediatez y solido andamiaje conviven en excelente armonía.
Laetitia Sadier estará presentando su nuevo trabajo, en formato trío, en una extensa gira europea de la que por ahora podemos adelantar las siguientes fechas:
05.09.14 Sant Boi de Llobregat (Sp) . Festival Altaveu . Entradas 08.11.14 Altea (SP) . Palau Altea . Entradas 09.11.14 Valencia (SP) . 16 Toneladas . Entradas 11.11.14 Málaga (SP) . Velvet Cub 12.11.14 Almendralejo (SP) . Salón de Teatres 16.11.14 Zaragoza . Centro Cívico Delicias (Bombo y Platillo) . Entradas 17.11.14 Bilbao (SP) . Kafe Antzokia . Entradas 18.11.14 Bordeaux (FR) . I.Boat . Entradas 21.11.14 Vevey (CH) . Rocking Chair . Entradas 22.11.14 Bern (CH) . Dampfzentrale . Entradas 24.11.14 Zagreb (HR) . Mochvara 28.11.14 Brussels (BE) . Les Ateliers Claus .Entradas

Categories: Altaveu | Comenta

CAP DE SETMANA AMB RAMON MIRABET, NICO ROIG I CÁLIDO HOME AL GREC

18-07-2014

Albert

Ramon MirabetNico RoigCálido Home

Categories: Nico Roig, Ramon Mirabet | Comenta

TRES CONCERTS DE RAMON MIRABET PER AQUESTA SETMANA

15-07-2014

Albert

ramon en concert juliol

Categories: Ramon Mirabet | Comenta

PRIMERES DATES CONFIRMADES DE LA GIRA DE COMIAT DE LA PLATERIA

15-07-2014

Albert

Nota gira

Categories: General | Comenta