GAUDEIX DELS VÍDEOS DE PETITS CAMALEONS 2014

08-09-2014

Albert

Categories: Petits Camaleons | Comenta

L’ALTAVEU TANCA AMB ÈXIT LA SEVA 26ena EDICIÓ

08-09-2014

Albert

CARTELL ALTAVEU_2014

El Festival Altaveu ha celebrat la seva 26ena edició amb una programació més internacional que mai

Ahir al matí va cloure la vint-i-sisena edició del Festival Altaveu de Sant Boi amb l’últim dels espectacles de l’Altaveu Spoken Word, una secció nova dedicada als diferents registres i formats de la poesia oral i una de les grans novetats d’enguany.

L’edició 2014 de l’Altaveu ha estat caracteritzada per la singularitat d’una programació que ha apostat per la descoberta d’intèrprets i bandes, en molts casos internacionals, amb propostes musicals d’un indubtable interès artístic.

Cal destacar les actuacions de Myles Sanko, Robert Ellis, Jose Domingo i El Petit de Cal Eril (que estrenava espectacle acompanyat d’una big band dirigida per David Mengual), que han protagonitzat els moments més intensos i vibrants del Festival.

Amb aquesta edició, l’Altaveu ha renovat el seu compromís per la recerca constant de  l’excel·lència musical, reivindicant un model de festival allunyat de modes i tendències i presidit per la creativitat i els formats innovadors.
El Festival enguany ha acollit les actuacions de figures de l’escena internacional com Laetitia Sadier, Robert Ellis, Neil Halstead, Myles Sanko i nacional com Mishima, Jose Domingo, Joana Serrat, Gerard Quintana i Xarim Aresté.
Una de les perles i sorpreses d’aquesta edició ha estat l’estrena en primícia a Sant Boi del nou espectacle d’El Petit de Cal Eril amb la Free Spirits Big Band de David Mengual, ‘Big Eril’, que va tenir una molt bona acollida per part del públic protagonitzant un dels moments més aclamats del festival.

Categories: Altaveu | Comenta

AVUI COMENÇA L’ALTAVEU 2014

04-09-2014

Albert

unnamed (3)1500_1395654655MISHIMA_01_x_Alberto_Polo

Al costat de bandes consagrades de l’escena musical catalana, com ara Mishima, el Festival Altaveu de Sant Boi 2014 presenta una programació amb segell propi, composta per un seguit de propostes musicals nacionals i internacionals allunyades dels noms habituals dels festivals d’estiu i que vénen avalades per la seva qualitat. Es tracta d’intèrprets i bandes que estan redefinint els límits de les músiques d’autor arreu del món i que, a ben segur, despertaran l’interès d’aquell públic amb ganes de descobertes musicals. Entre d’altres, hi actuaran Neil Halstead, ex líder deMojave 3; Laetitia Sadier, ex cantant dels mítics Stereolab; Gerard Quintana amb Xarim Aresté i Myles Sanko, dos dels grans ambaixadors del nou soul europeu; Jose Domingo, revelació del panorama musical espanyol, i Free Spirits de Cal Eril, el darrer projecte i la nova reinvenció de El Petit de Cal Eril, estrena absoluta a l’Altaveu 2014.

Laetitia-Sadier

1393611019716

Per altra banda, i apart dels quatre grups Frontera seleccionats d’entre centenars de bandes catalanes com els Xebi SF, Pedro Parque, Coriolà i Mariachi Estereo, la vint-i-sisena edició de l’Altaveu incorpora la vitalitat artística santboiana obrint-se a projectes sorgits des dels agents culturals locals. En aquest sentit, Festival estrena una nova secció de programació anomenadaAltaveu Spoken Word on la música i altres llenguatges artístics es fusionen amb la poesia oral, és a dir, amb la paraula dita. Els continguts d’aquesta secció nova han estat seleccionats pel santboiàCysko Muñoz i  Núria Nia. A més, cal destacar un espectacle de producció pròpia de caràcter comunitari organitzat per l’entitat santboiana Cultura F i protagonitzada pels alumnes de diferents acadèmies de dansa santboianes, que ens oferiran un ventall de danses urbanes ballades a ritme de hip hop.

Categories: Altaveu | Comenta

L’ORQUESTRA PLATERIA COMENÇA LA GIRA DE COMIAT A LA MERCÈ

03-09-2014

Albert

Nota gira

La plaça Catalunya, on l’any passat va actuar Peret, acollirà els concerts d’Alma Agrobeat Ensemble, amb el belga d’origen congolès Baloji; el latin jazz de Jamboree Big Latin Band; la salsa dels colombians La 33 i els barcelonins Hotel Cochambre. I clausuraran l’escenari el grup vocal Ol’Green i el primer concert de l’última gira de l’Orquestra Plateria.

Categories: General | Comenta

ESTRENEM EL NOU CLIP DE ROCK KILLS

02-09-2014

Albert

Categories: Rock Kills | Comenta

GERARD QUINTANA I XARIM ARESTÉ A L’ALTAVEU

02-09-2014

Albert

1393611019716

Gerard Quintana i Xarim Aresté substitueixen a última hora Jacco Gardner en la programació de dissabte al festival Altaveu 2014

Categories: Altaveu | Comenta

AQUESTS SÓN ELS GUANYADORS DELS PREMIS ALTAVEU 2014

01-09-2014

Albert

granada-concierto

Com cada any, L’ALTAVEU, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, reconeix a artistes, entitats i trajectòries amb els seus ja referents Premis Atlaveu.

El Jurat format per músics, periodistes i professionals del món de la música i l’organització del Festival ha decidit atorgar els Premis Altaveu 2014 a:

SÍLVIA PÉREZ CRUZ & REFREE – “GRANADA” 
Un premi a una obra majúscula, profunda i arriscada. Amb un enfoc totalment contemporani, el disc “Granada” és una aventura artística valenta que partint d’un cançoner heterogeni aconsegueix eixamplar els límits de les músiques d’autor al temps que ens ofereix camins expressius i sonoritats mai abans explorades

ZA!
Per la seva agosarada proposta situada més enllà dels límits dels gèneres musicals ordinaris, ja sigui rock, jazz o avantguarda, sense complexos, amb subtils accents irònics i efectes catàrtics. Amb el seu quart disc, ‘Wanananai’, el duet integrat per Papa duPau i Spazzfrica Ehd ha fet un pas ferm en la construcció d’una nova música tribal, frenètica i exploradora, per al segle XXI.

ANÍMIC
En l’última dècada, aquest interessant col·lectiu ha creat des de Collbató una música plena de bellesa i tensió, cançons transcendentals i amb una gran capacitat d’evocació que apel·len a la llum i a la foscor de l’ànima.

ORQUESTRA PLATERIA
L’Orquestra Plateria ha revolucionat la música popular de festes majors a Catalunya dels darrers 40 anys, fent ballar tothom als envelats amb un repertori de salsa i música llatina, a més de peces pròpies. Des del Cap d’Any de 1975, al Zeleste, el seu ritme ha influenciat com ningú altre la música de ball amb una innovadora manera de tocar i cantar respecte a les formacions dels anys 40 i 50. Manel Joseph i companyia han liderat un conjunt que ha escrit la banda sonora més festiva des que el poble va recuperar els carrers per fer-hi vida.

LA PEGATINA
Amb deu anys de trajectòria i quatre cds editats, són un dels grups catalans més internacionals. Han recorregut vint països i tres continents amb la seva peculiar essència festiva a cada concert . Hereus de la música ballable i desacomplexada practicada al carrer i a les places durant les revetlles, han creat un projecte artístic en què cohabiten l’esperit de la rumba, el reggae, el rock, el hip hop i la filosofia més canalla juntament amb les noves formes de difondre els sons a través de la xarxa i de les eines 2.0.

BLUES & RITMES
Pels 25 anys d’un festival que s’ha guanyat, any rere any, el respecte dels aficionats i dels amants de les músiques d’arrel del planeta. Per l’encert d’una programació que ha
portat per primera vegada al nostre país artistes llegendaris que són uns referents en la història de la música. I per ser un festival pioner a casa nostra en el gènere del blues
internacional que alhora ha obert la porta als artistes que practiquen tota mena d’estils de música d’arreu del món.

PREMI DE LLETRA: NORD 
D’una manera poètica i amb imatges de gran força evocadora, “Nord”, del grup Patch, aplega a dins seu diverses lectures i significats que ens aboquen al món dels sentiments i de les relacions i giren en tots els casos al voltant de la necessitat  de trobar un nord afectiu.

Categories: Altaveu | Comenta

US PRESENTEM EL CARTELL DE L’ALTAVEU 2014

28-07-2014

Albert

unnamed (2)

Categories: Altaveu | Comenta

ÚLTIMA SETMANA DE CONCERTS ALS JARDINS DEL TEATRE GREC

28-07-2014

Albert

Guillem RomaÈric Vinaixa

Categories: Èric Vinaixa | Comenta

CONCERTS DE LA SETMANA ALS JARDINS DEL TEATRE GREC

22-07-2014

Albert

Renaldo & ClaraMaria RodésCaÏm Riba

Categories: General | Comenta